Održan okrugli stol na temu ,,Završetak poslova izmjere i uspostave katastra nekretnina u FBiH,, - FGU

Novosti pregled

Održan okrugli stol na temu ,,Završetak poslova izmjere i uspostave katastra nekretnina u FBiH,,

05.03.2015 08:44

U organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) danas je u Sarajevu održan okrugli stol na temu,,Završetak poslova izmjere i uspostave katastra nekretnina u FBiH“, s ciljem aktualiziranja problematike započetih poslova izmjere i uspostavljanja katastra nekretnina te mogućnosti završetka istih.

             U uvodnom dijelu okruglog stola nazočne je pozdravio gosp. Željko Obradović, ravnatelj FGU, koji je izrazio svoje zadovoljstvo velikim odazivom na navedeni skup i dobrom suradnjom između nadležnih institucija, dok su prezentaciju na temu ,,Završetak poslova izmjere i uspostave katastra nekretnina u FBiH“ održali gosp. Zijad Džananović, inspektor u FGU, i gosp. Stipica Oreč, ravnatelj Kantonalne uprave za geodetske i imovinko-pravne poslove SBK.

Na okruglom stolu su prvenstveno kategorizirane različite polazne situacije u kojima se nalazi novi katastarski premjer koji nije u službenoj uporabi. Također, definirane su i aktivnosti koje je potrebno poduzeti kako bi novi katastarski premjer postao aktualan te kako bi se počeo koristiti u službene svrhe, a predstavljena je i zakonska osnova po kojoj je moguće provoditi izlaganje podataka katastra.

Svi sudionici, predstavnici općina, sudova, Geodetskog zavoda i Ministarstva pravde FBiH su podržali inicijativu i naglasili važnost stavljanja u službenu uporabu novog katastarskog premjera, što će bitno ubrzati i ažuriranje zemljišnih knjiga s podacima katastra.

Natrag