NASTAVLJENE AKTIVNOSTI VEZANE ZA IMPLEMENTACIJU REGISTRA CIJENA NEKRETNINA - FGU

Novosti pregled

NASTAVLJENE AKTIVNOSTI VEZANE ZA IMPLEMENTACIJU REGISTRA CIJENA NEKRETNINA

21.02.2018 09:24

Aktivnosti i obveze vezane za implementaciju Registra cijena nekretnina su nastavljene početkom 2018. godine u svim jedinicama lokalne samouprave koje su prethodno izrazile spremnost za sudjelovanje u spomenutom projektu.

Održane su obuke za predstavnike općina: Ilidža, Breza, Kakanj, Maglaj, Zavidovići, Usora, Neum, Čitluk, Banovići, Kladanj, Srebrenik, Čelić, Bosansko Grahovo, Glamoč i Drvar. Na obukama su sudjelovali predstavnici općina, odnosno članovi Komisija za procjenu vrijednosti nekretnina te predstavnici Porezne uprave Federacije BiH.

Prisutnima je predstavljen proces popunjavanja Zapisnika o procjeni vrijednosti nekretnina, a nakon toga je izvršena i obuka vezana za unos podataka u aplikaciju Registra cijena nekretnina. Predstavljene su koristi Registra cijena nekretnina, sa naglaskom na značaj baze podataka o ostvarenom prometu nekretnina kako za Federaciju BiH, tako i za jedinice lokalne samouprave.

Na kraju su predstavljeni rezultati dosadašnje implementacije, a sustav je prihvaćen od strane 60 jedinica lokalne samouprave u Federaciji BiH, a do sada je registrirano 3593 kupoprodajnih transakcija od ukupna 4991 predmeta.

Natrag