Najava posjeta veleposlanika Kraljevine Švedske Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - FGU

Novosti pregled

Najava posjeta veleposlanika Kraljevine Švedske Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

29.11.2016 14:54

Novoimenovani veleposlanik Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg posjetit će Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove (Marka Marulića br. 2 - zgrada Uniprometa) 2. prosinca 2016. godine. Cilj posjeta je upoznavanje s trenutačnim aktivnostima ove institucije, s posebnim naglaskom na realizaciji projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u BiH – CILAP“ .

Ovaj projekt je od izuzetne važnosti za sektor zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini, a financira se sredstvima Vlade Kraljevine Švedske. Realizacija projekta je počela 2013. godine i trajat će do 2019. godine. Za potrebe realizacije projekta Vlada Kraljevine Švedske izdvojit će oko 6 milijuna eura. Bitno je istaknuti aktivnosti u vezi s uspostavom adresnog registra, procjenom vrijednosti nekretnina, gravimetrijskim mjerenjima, digitalnim arhivom, edukacijom. Konačni cilj projekta je izgradnja kapaciteta entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove, prijenos znanja, povećavanje učinkovitosti i pouzdanosti procesa zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini, a navedeno bi trebalo doprinijeti bržem i efikasnijem ekonomskom i društvenom razvitku, održivom tržištu, korištenjem nekretnina, kao i pristupanju Bosne i Hercegovine Europskoj uniji u konačnici.

Sastanak u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove će započeti u 10.00 sati, u 11.00 sati je planirana konferencija za medije, na kojoj će veleposlanik Kraljevine Švedske Anders Hagelberg i ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović dati izjave i odgovarati na pitanja novinara.

Natrag