NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETU FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - FGU

Novosti pregled

NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETU FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

28.02.2019 10:36

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je održan sastanak sa predstavnicima tima Svjetske Banke 27. i 28. veljače 2019. godine. Nadzornu misiju Svjetske banke na čelu s gosp. Camilleom Bourguignonom je u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove dočekao ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović i rukovoditelj Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina u Federaciji BiH gosp. Nedžad Pašalić, zajedno sa svim uposlenicima Jedinice za implementaciju projekta.

Svrha posjeta je pregled provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno razmatranje nadolazećih aktivnosti u nastavku uspješne provedbe Projekta. Tijekom dosadašnje realizacije projekta 182 katastarske općine su u cijelosti harmonizirane, što je za 10 katastarskih općina više od planiranog. Sačinjena su i tri izvješća o socijalnom monitoringu, završena sva mapiranja i lokalne kampanje za 255 katastarskih općina.

Dobri rezultati projekta predstavljaju kvalitetan temelj za dodatno financiranje koje je također razmatrano tijekom nadzorne misije. Razgovaralo se o ekonomskom opravdanju za dodatno financiranje, aktivnostima koje će uključivati dodatno financiranje, prilagodbama u okviru projektnih rezultata, prilagodbama troškova i financijskom planu, financijskim uvjetima za dodatno financiranje i trajanju dodatnog financiranja.

Na sastanku je istaknuto da se aktivnosti odvijaju sukladno usvojenim i usuglašenim planovima, te obostrano zadovoljstvo dosadašnjim stupnjem realizacije svih aktivnosti Projekta registracije nekretnina.

Natrag