NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETU FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - FGU

Novosti pregled

NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE U POSJETU FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

17.10.2017 12:21

Nadzorna misija Svjetske banke je u posjetu Bosni i Hercegovini u okviru kojeg u Federaciji Bosne i Hercegovine boravi u razdoblju od 16. do 18. listopada 2017. godine. Svrha posjeta je pregled provedbe Projekta registracije nekretnina, odnosno praćenje napretka realizacije i razmatranje nadolazećih aktivnosti u nastavku uspješne provedbe Projekta. Poseban naglasak je stavljen na komponentu B, tj. na razvoj infrastrukture za registraciju nekretnina. Misija je također nastavila pratiti socijalni utjecaj kroz projekt harmonizacije.

Nadzornu misiju Svjetske banke, na čelu s gosp. Camilleom Bourguignonom, u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su dočekali ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović te rukovoditelj Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina u FBiH gosp. Nedžad Pašalić.

Izaslanstvo će u ovom razdoblju posjetiti Općinski sud u Živinicama - Zemljišnoknjižni ured, u cilju uvida u aktivnosti na terenu na usuglašavanju podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

Tom prigodom izaslanstvo je posjetilo i romsko naselje Ciljuge s ciljem provjere informiranosti ove ranjive skupine o projektu usuglašavanju podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

 Članovi Nadzorne misije Svjetske banke će do kraja posjeta održati više tematskih sastanaka s predstavnicima institucija Federacije BiH i Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina u FBiH.

Natrag