Nadzorna misija Svjetske Banke - FGU

Novosti pregled

Nadzorna misija Svjetske Banke

04.04.2022 13:04

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su 04. travnja 2022. godine u Sarajevu održali sastanak sa predstavnicima Svjetske Banke u okviru nadzorne misije. Tema nadzorne misije je pregled Projekta registracije nekretnina (RERP) Dodatno financiranje (DF). Sastanak je organiziran u hibridnom formatu.

Tijekom nadrzorne misije će se tim Svjetske banke sastati sa predstavnicima implementacijskih agencija, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove a teme sastanaka će biti razmatranje napretka sa statusom implementacije projektnih aktivnosti u okviru AF, uključujući status procesa restrukturiranja projekta, pregled progresa u vezi s ključnim pitanjima identificiranih tijekom prethodne misije u listopadu 2021. te procjena utjecaja pandemije COVID-19 na provedbu projektnih aktivnosti. U okviru misije je planiran i zajednički sastanak predstavnika Svjetske Banke sa predstavnicima Federalnog ministarstva financija i Federalnog ministarstva pravde.

Valja napomenuti da je Dodatno financiranje (DF) odobreno od strane Izvršnog odbora Svjetske banke 5. ožujka 2020. godine a cilj Projekta je ostao isti- pružanje podrške razvoju održivog sustava registracije nekretnina s usklađenim zemljišnoknjižnim i katastarskim evidencijama u urbanim područjima i Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Natrag