Nadzorna misija Svjetske banke u posjetu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - FGU

Novosti pregled

Nadzorna misija Svjetske banke u posjetu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

10.06.2016 13:05

Nadzorna misija Svjetske banke je u posjetu Bosni i Hercegovini, u okviru kojeg boravi u Federaciji Bosne i Hercegovine u razdoblju od 8. do 13. lipnja 2016. godine. Svrha posjeta je srednjoročni presjek Projekta registracije nekretnina, zatim procjena napretka realizacije i razmatranje predstojećih aktivnosti u nastavku uspješne provedbe Projekta. Nadzornu misiju Svjetske banke predvodi gosp. Camille Bourguignon.

Izaslanstvo je 8. 6. 2016. godine posjetilo Općinski sud u Zavidovićima, Zemljišnoknjižni ured, u cilju uvida u aktivnosti na terenu na usuglašavanju podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige.

Nakon toga je u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, 9. 6. 2016. godine, održan cjelodnevni sastanak članova misije Svjetske banke sa Željkom Obradovićem, ravnateljem Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Nedžadom Pašalić, rukovoditeljem Jedinice za provedbu Projekta, te osobljem Jedinice. Glavna tema sastanka bio je srednjoročni presjek Projekta registracije nekretnina, te se razgovaralo o svim dosadašnjim postignutim rezultatima u provedbi Projekta i planiranim budućim aktivnostima.

Članovi nadzorne misije Svjetske banke će do kraja posjeta održati više tematskih sastanaka s predstavnicima institucija Federacije BiH i Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina u FBiH.

Natrag