MISIJA SVJETSKE BANKE - FGU

Novosti pregled

MISIJA SVJETSKE BANKE

25.10.2021 12:27

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su 25.10.2021. godine u Sarajevu održali sastanak sa predstavnicima Svjetske Banke u okviru izvanredne nadzorne misije. Tema nadzorne misije je bilo razmatranje mogućnosti vremenskog produženja realizacije Dodatnog financiranja za projekt registracije nekretnina koji se trenutno provodi u Bosni i Hercegovini.

U okviru misije je održan i zajednički sastanak predstavnika Svjetske Banke sa predstavnicima Federalnog ministarstva financija i predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Detaljno su razmatrane okolnosti produženja trajanja projekta nakon 31.07.2022. godine što je trenutni definirani rok završetka projekta. Prethodno su institucije nadležne za implementaciju projekta u Bosni i Hercegovini podnijele zahtjev za dodatnih 24 mjeseca, a zahtjev je utemeljen na potrebi potpune implementacije svih planiranih aktivnosti, zahtjevima zaprimljenim od strane korisnika projekta te kasnim proglašavanjem efektivnosti projekta.

Također je konstatirano da se sve aktivnosti realiziraju sukladno planiranoj dinamici, a istaknuto je zadovoljstvo činjenicom da su za glavne projektne aktivnosti realizirane javne nabave sukladno usuglašenom planu za 2021. godinu. Istaknuto je opće zadovoljstvo postignutim rezultatima i data potpora predstavnicima Federalne geodetske uprave u daljnjoj realizaciji strateških ciljeva od kojih je usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka prepoznato kao prioritetna aktivnost.

Natrag