Misija predstavnika Svjetske banke - FGU

Novosti pregled

Misija predstavnika Svjetske banke

13.06.2016 15:51

U okviru misije predstavnika Svjetske banke održan je završni sastanak predstavnika entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove i predstavnika Svjetske banke. Sastanak je održan 13. lipnja 2016. godine u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a glavna točka dnevnog reda bila je izvješće i rasprava o srednjoročnim izvješćima realizacije Projekta registracija nekretnina – RERP.

Glavne aktivnosti projekta su usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u urbanim sredinama u Federaciji BiH, odnosno javno izlaganje nekretnina u Republici Srpskoj. Sve aktivnosti se odvijaju sukladno usvojenim i usuglašenim planovima i istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim stupnjem realizacije svih aktivnosti projekta. Imajući u vidu složenost realizacije projekta, ali i povećan broj zahtjeva od pojedinih predstavnika jedinica lokalne samouprave, istaknuta je mogućnost produženja projekta kako bi se u cijelosti završile sve planirane i započete aktivnosti.

Sljedeća misija Svjetske banke, u cilju praćenja realizacije Projekta registracija nekretnina, bit će održana tijekom studenog ili prosinca 2016. godine.

Natrag