JAVNI POZIV ZA IZDAVANJE POTVRDA ZA OBAVLJANJE RADOVA USPOSTAVE TEMELJNE TOPOGRAFSKE BAZE PODATAKA FBiH - FGU

Novosti pregled

JAVNI POZIV ZA IZDAVANJE POTVRDA ZA OBAVLJANJE RADOVA USPOSTAVE TEMELJNE TOPOGRAFSKE BAZE PODATAKA FBiH

03.03.2021 10:08

 

Na temelju članka 32. stavak (1) i članka 34. stavak (2). Zakona o izmjeri i katastru nekretnina, („Službeni list SR BiH“ br. 22/84, 12/87, 26/90, 36/90 i „Službeni list RBiH“ br. 4/93 i 13/94), koji se na temelju članka IX.5. (1) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine primjenjuje kao federalni zakon, Pravilnika o osnovnim geodetskim radovima („Službene novine Federacije BiH“ broj 15/19), te Pravilnika o temeljnoj topografskoj bazi podataka („Službeni novine Federacije BiH“ broj 17/19), Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, svim privrednim subjektima zainteresiranim za izvođenje radova izrade temeljne topografske baze podataka

JAVNI POZIV

ZA IZDAVANJE POTVRDA ZA OBAVLJANJE

RADOVA USPOSTAVE TEMELJNE TOPOGRAFSKE BAZE PODATAKA FBiH 

Federalna Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je u sklopu plana nabave za 2021. godinu predvidjela i nabavu usluga „Formiranje temeljne topografske baze podataka Tuzlanske i Posavske županije, i ažuriranje temeljne topografske baze podataka Bosansko-podrinjske županije mjerila 1:10 000“, koju sukladno članku 32. i članku 34. Zakona o izmjeri i katastru nekretnina te članku 5., stavak (2) i (3) Pravilnika o osnovnim geodetskim radovima mogu obavljati privredni subjekti samo uz posjedovanje potvrde izdane od strane ovog organa.

Poslovi izmjere i uspostavljanja katastra nekretnina su sukladno članku 17. Zakona o izmjeri i katastru nekretnina u nadležnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a člankom 5., 28. i 29. istog zakona radovi izrade temeljne topografske baze podataka su definirani kao dio izmjere.

Potvrdu o ispunjavanju uvjeta privrednih subjekata iz stavka (1) članka 5. Pravilnika o osnovnim geodetskim radovima izdaje FGU na osnovu podnijetog zahtjeva. Zahtjev treba ispunjavati i uvjete propisane člancima 16. i 24. Pravilnika o temeljnoj topografskoj bazi podataka pored navedenih uvjeta članka 5. Pravilnika o osnovnim geodetskim radovima.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 96, 71000 Sarajevou vremenu od 13:00 do 15:00 svakog radnog dana, a navedeni propisi na adresi: (www.fgu.com.ba).

Natrag