Informacija – primopredaja GNSS geodetske opreme - FGU

Novosti pregled

Informacija – primopredaja GNSS geodetske opreme

23.02.2016 16:38

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je u okviru realizacije Projekta registracije nekretnina, koji se provodi putem kreditnih sredstava Svjetske banke, te putem sufinanciranja u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave i tijelima uprave drugih razina, izvršila nabavu geodetske opreme namijenjene unaprjeđenju rada službi nadležnih za poslove održavanja premjera i katastra nekretnina. U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne je 23. 2. 2016. godine organizirana i primopredaja opreme nabavljene putem spomenutih aktivnosti.

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je sve prisutne predstavnike općinskih službi u svom pozdravnom govoru upoznao s trenutačnim aktivnostima i projektima koje Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove realizira, a najviše zanimanja prisutni su pokazali za projekt Svjetske banke koji provodi Uprava (Projekt registracije nekretnina), te je vođena i konstruktivna diskusija u vezi s usvajanjem Zakona o izmjeri i registraciji nekretnina, čiji je tekst usvojen od strane Vlade FBiH, i budućim uređenjem institucija zemljišne administracije u FBiH, te načinima njihova financiranja.

Predstavnici općina i drugih tijela uprave koja su obuhvaćena ovom nabavom su istaknuli zahvalnost i potporu budućim projektima ovog tipa. Navedeni satelitski prijemnici su namijenjeni za rad u mreži permanentnih stanica te predstavljaju najmodernije dostignuće tehnologije u ovoj oblasti. Točnost koju instrumenti uz pomoć mrežnih korekcija dostižu je ispod 2 cm. Također, osigurana je i tehnička potpora u razdoblju od jedne godine. Dobavljač opreme „Geokom“ d.o.o. Sarajevo će prema potpisanom ugovoru biti dostupan za pružanje dodatne pomoći i održavanje obuka za rad na spomenutom instrumentariju.

Općine, gradovi i druga tijela uprave koja su obuhvaćena ovom projektnom aktivnošću su:

  1. općina Bosanska Krupa
  2. općina Busovača
  3. općina Bužim
  4. općina Kalesija
  5. općina Kreševo
  6. općina Neum
  7. općina Usora
  8. grad Zenica
  9. općina Živinice
  10. Kantonalna geodetska uprava SBŽ
  11. općina Čelić
  12. općina Posušje
  13. općina Doboj - Istok
  14. općina Banovići
  15. općina Teočak.

Natrag