IMPULS RADIONICA - FGU

Novosti pregled

IMPULS RADIONICA

20.10.2016 13:01

U Albaniji, Drač, je u razdoblju od 18. do 20. 10. 2016. godine održana IMPULS radionica. Na početku radionice prisutnima se pozdravnim govorom obratila aktualna ministrica za inovacije i javnu upravu Albanije Milena Harito. Nakon pozdravnog govora eksperti IMPULS projekta su održali prezentaciju “Uvod u radionicu i razumijevanje IPP-a”, a makedonski Krizni menadžment je prezentirao korisnički pogled na rezultate prvog use case IMPULS projekta. Također je prezentiran i novi projekt „BestSDI“, čiji je koordinator Geodetski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Potom je nastavljeno s radom koji je organiziran u dvije skupine. U jednoj skupini su se obrađivali zadaci vezani za uspostavu nacionalnih kataloga metapodataka, a u drugoj uloga koordinatora i način na koji treba provoditi nacionalni IPP.

Drugog dana radionice su, također, formirane dvije skupine koje su obrađivale probleme u praksi vezano za čuvanje podataka i mrežne servise, validaciju metapodataka, prekonfiguraciju virtualne primjene za mrežne servise, te provođenje strategije IPP-a i donošenja potrebnih podzakonskih akata.

Treći dan radionice je bio posvećen radu s nacionalnim koordinatorima IMPULS projekta.

IMPULS radionici su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prisustvovali Amira Babić, Denis Tabučić, Nedim Hadžiosmanović i doc. dr. Slobodanka Ključanin (nacionalna koordinatorica IMPULS projekta).

Natrag