EVALUACIJA CILAP PROJEKTA - FGU

Novosti pregled

EVALUACIJA CILAP PROJEKTA

14.09.2018 10:58

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je ovoga tjedna izvršena evaluacija CILAP projekta. Evaluaciju su izvršili predstavnici konsultantske tvrtke NIRAS, jedne od najvećih europskih konsultantskih grupa za razvoj. Tijekom 2017. godine, NIRAS je uspješno realizirao više od 300 zadataka koji se odnose na pomoć u više od 80 zemalja u razvoju.

Evaluacija obuhvaća drugu fazu CILAP projekta u razdoblju od dvije i pol godine (travanj 2016. do rujna 2018. godine). Cilj evaluacije je pružiti Švedskom Veleposlanstvu informacije i znanja o postignutim rezultatima i učincima CILAP projekta, s obzirom da Veleposlanstvo Švedske u Sarajevu financijski podupire projekt. Predstavnici/koordinatori radnih skupina svih šest komponenti projekta su kroz razgovore i primjere predstavili evaluatorima postignute rezultate i preostale planirane aktivnosti.

Procjena svrsishodnosti i učinkovitosti aktivnosti koje provodi CILAP projekt te procjena održivosti projekta su cilj provedene evaluacije.

S obzirom na pozitivne učinke i rezultate CILAP projekta otpočeli su i razgovori za potencijalni nastavak projekta- treća faza projekta.

Natrag