EDUKACIJA U OKVIRU RERP AF PROJEKTA ODRŽANA U TUZLI - FGU

Novosti pregled

EDUKACIJA U OKVIRU RERP AF PROJEKTA ODRŽANA U TUZLI

20.10.2021 11:07

Druga u nizu planiranih aktivnosti u okviru realizacija plana edukacija Projekta registracije nekretnina - Dodatno financiranje (RERP AF) je održana u Tuzli od 18.-19. listopada 2021. godine. Gradonačelnik Tuzle gosp. Jasmin Imamović je otvorio seminar i poželio dobrodošlicu sudionicima a ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gosp. Željko Obradović je predstavio aktualnosti u radu Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

Pored aktivnosti Projekta registracije nekretnina - Dodatno financiranje sa posebnim osvrtom na glavnu aktivnost projekta – usuglašavanje podataka zemljišne knjige i katastra, predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i angažirani konsultanti jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina FBiH su predstavili i Pravilnik o satelitskim mjerenjima u geodeziji, Pravilnik o snimanju detalja (nacrt), Pravilnik o održavanju katastra komunalnih uređaja i Pravilnik o održavanju izmjere i katastra nekretnina (nacrt).

Ciljna skupina edukacije su bili uposlenici službi za katastar, članovi povjerenstava za izlaganje podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta te predstavnici privatne geodetske prakse sa područja Tuzlanske Županije. Nakon svih prezentacija održana je i kvalitetna rasprava sa sudionicima edukacije.

U okviru Plana edukacija za projekt RERP AF 2021. godine su također planirane edukacije u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Livnu tijekom listopada/studenog tekuće godine, te veći broj edukacija koje će se uslijed okolnosti izazvanih pandemijom Covid-19 oboljenja održati online.

Natrag