Edukacija privremenih zemljišnoknjižnih referenata - FGU

Novosti pregled

Edukacija privremenih zemljišnoknjižnih referenata

24.02.2015 11:11

U Sarajevu je u razdoblju od 17. do 19. veljače 2015. godine održana edukacija na kojoj su sudjelovali privremeni ZK referenti iz općinskih sudova Tešanj, Gračanica i Široki Brijeg – Posušje, zajedno s rukovoditeljima i predstavnicima navedenih ZK ureda.

U ime Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina, koja je organizirala edukaciju, prezentaciju su održali Edib Mehmedović i Ivan Lesko. Kako bi se sam rad i praksa u ZK uredu kandidatima što bolje približili, u edukaciju su bili uključeni i rukovoditelji ZK ureda Dijana Brkić, Rukija Škrebo, Vesna Latinović i Dino Aličić.

Kroz trodnevnu edukaciju privremeni zemljišnoknjižni referenti su upoznati s najvažnijom zakonskom regulativom katastra, zemljišne knjige, stvarnih prava, kao i samim procedurama i praktičnom primjenom kod procesa usuglašavanja podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige, te zamjene i uspostave zemljišne knjige u ZK uredu.

Također, kandidati su pripremani i za polaganje ispita za ZK referenta, s obzirom na to da je to preduvjet za njihov početak rada u navedenim ZK uredima.

U idućem razdoblju će biti organizirana edukacija i za ostale izabrane kandidate za privremene ZK referente u drugim općinskim sudovima Federacije BiH.

Natrag