DRUGA NACIONALNA RADIONICA IMPULS PROJEKTA - FGU

Novosti pregled

DRUGA NACIONALNA RADIONICA IMPULS PROJEKTA

14.11.2016 08:54

U okviru IMPULS projekta u Sarajevu, u hotelu Holiday, je 11. studenoga 2016. godine održana druga nacionalna radionica na temu “Strategija infrastrukture prostornih podataka u FBiH - očekivanja i obveze”. Domaćin događaja bila je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Radionicu je otvorio ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović te održao prikladnu uvodnu prezentaciju. Osim prezentacije ravnatelja Uprave, prisutni su također imali priliku upoznati se s radom IPP-a Republike Hrvatske. Cilj održavanja radionice bio je upoznati prisutne s infrastrukturom prostornih podataka, njezinim elementima te planiranim aktivnostima provedbe u FBiH. Prezentacijama eksperata angažiranih na projektu, te djelatnika Uprave, predstavljene su opće informacije o IMPULS projektu i europskoj INSPIRE direktivi.

Iz korisničkog kuta, infrastrukturu prostornih podataka su prezentirali predstavnici Agencije za vodno područje Jadranskog mora, Agencije za sliv rijeke Save, Direkcije za ceste FBiH, Federalnog zavod za statistiku, Zavoda za geologiju i Hidrometeorološkog zavoda.

Sudionici radionice bili su predstavnici relevantnih ministarstava, uprava i agencija federalne i kantonalne razine vlasti te javnih poduzeća. U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove radionicu su organizirali te održali prezentacije: gđa Slobodanka Ključanin, gosp. Tomislav Tomić, gosp. Nedim Hadžiosmanović, gosp. Nikola Cvjetković i gđa Amira Babić.

Sve prezentacije održane na radionici možete preuzeti ovdje.

Natrag