Završni sastanak s direktorima geodetskih uprava - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Završni sastanak s direktorima geodetskih uprava

23.04.2015 11:07

Po zahtjevu švedske Ambasade/SIDA-e, a u cilju sagledavanja dosadašnjih rezultata i utjecaja CILAP projekta na razvoj zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini, u toku je evaluacija projekta.

Evaluaciju obavlja nezavisni konsultant g. Leif Danielsson iz Švedske i ona uključuje intervjue s direktorima uprava, koordinatorima i vođama radnih grupa CILAP projekta, kao i s određenim brojem institucija koje su uključene u projekt (općine Čitluk i Sarajevo Centar, IDDEEA, Porezna uprava FBiH). Rezultati evaluacije bit će jedan od značajnih parametara za donošenje odluke o odobrenju nastavka projekta za predstojeće četiri godine (2016. – 2019.).

U sklopu evaluacije projekta u Banjaluci je 22. 4. 2015. godine održan završni sastanak konsultanta s direktorom Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove g. Željkom Obradovićem, direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS g. Milošem Komljenovićem, koordinatorom CILAP projekta g. Darkom Miškovićem i direktoricom CILAP projekta gđom Anđom Zimić.

Tokom sastanka direktori geodetskih uprava su izrazili svoje veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima CILAP projekta i naglasili neophodnost njegova nastavka u cilju uspješne realizacije započetih aktivnosti. G. Leif Danielsson je istakao da su do sada ostvareni rezultati izuzetno dobri i da postoje značajni pokazatelji da će ciljevi projekta biti ispunjeni. Finalni dokument o evaluaciji projekta bit će izrađen nakon detaljne analize i dostavljen geodetskim upravama i rukovodstvu projekta do kraja maja.    

Natrag