Šesto zasjedanje Inicijative Ujedinjenih nacija o globalnom menadžmentu geoprostornim informacijama (UN-GGIM ili United Nations Initiative on Global Geospatial Information Management) - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Šesto zasjedanje Inicijative Ujedinjenih nacija o globalnom menadžmentu geoprostornim informacijama (UN-GGIM ili United Nations Initiative on Global Geospatial Information Management)

01.07.2016 08:19

Šesto zasjedanje Inicijative Ujedinjenih nacija o globalnom menadžmentu geoprostornih informacija održat će se u New Yorku u periodu od 1. do 5. 8. 2016. godine, a okupit će rukovoditelje nacionalnih uprava za geoprostorne, statističke, katastarske i druge podatke unutar država članica, te međunarodne stručnjake za geoprostorne podatke iz cijelog svijeta kako bi raspravljali o globalnoj agendi geoprostornih informacija.

Na šestom zasjedanju Inicijative Ujedinjenih nacija o globalnom menadžmentu geoprostornih informacija raspravljat će se o aktivnostima vezanim za održivi razvoj i agendi za održivi razvoj 2030.; uslugama geoprostornih informacija u slučajevima katastrofe; određivanju globalnih osnovnih tema geoprostornih podataka; trendovima u nacionalnim institucionalnim uslovima upravljanja geoprostornim informacijama; donošenju i provođenju standarda za globalnu zajednicu geoprostornih informacija; integraciji geoprostornih, statističkih i drugih srodnih informacija i primjeni geoprostornih informacija u zemljišnoj administraciji i upravljanju. Formalna sjednica Odbora stručnjaka će se održati od 3. do 5. 8. 2016. godine, a sjednici će prethoditi više povezanih događaja i sastanaka 1. i 2. 8. 2016. godine.

Inicijativa Ujedinjenih nacija o globalnom menadžmentu geoprostornim informacijama promovira upotrebu geoprostornih informacija pri rješavanju ključnih globalnih izazova.

 

Natrag