Svečano potpisivanje sporazuma o donaciji - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Svečano potpisivanje sporazuma o donaciji

04.04.2016 12:25

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove vas s velikim zadovoljstvom želi obavijestiti da je Vlada Kraljevine Švedske, putem agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA), odlučila nastaviti podršku razvoju sektora zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini kroz drugu fazu projekta Izgradnja kapaciteta za unaprjeđenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini – CILAP. Predviđeno je da druga faza projekta traje od 1. 4. 2016. do 31. 12. 2019. godine, uz procijenjenu vrijednost od 30 miliona švedskih kruna.

Projekt CILAP će se provoditi kroz šest komponenti:

  1. podrška jačanju organizacija zemljišne administracije, razvoj ljudskih resursa, relevantnog pravnog okvira i upravljanje projektom;
  2. podrška osnivanju adresnog registra;
  3. podrška osnivanju registra kupoprodajnih cijena;
  4. podrška razvijanju geodetske infrastrukture;
  5. podrška razvoju IKT i geoinformacionih sistema;
  6. podrška osnivanju digitalnog arhiva, njegova integracija u poslovne procese i korištenje u svakodnevnom poslovanju.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, zajedno s projektnim partnerima Republičkom upravom za geodetske i imovinsko pravne-poslove Republike Srpske i CILAP projektom, organizira svečano potpisivanje sporazuma o donaciji i uvodni sastanak. Svečano potpisivanje sporazuma će se održati 12. 4. 2016. godine u Hotelu „Mostar“ u Mostaru s početkom u 9:30 sati.

Natrag