SASTANAK U OPĆINI PROZOR-RAMA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI PROZOR-RAMA

30.10.2018 12:30

Zajednički sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i predstavnika općine Prozor-Rama je održan 29. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Prozor-Rama.

Tema sastanka je bila analiza trenutnog stanja zemljišne administracije u Općini Prozor-Rama i dogovori glede prioritetnih aktivnosti. Područje Općine Prozor-Rama obuhvata 31 katastarsku općinu, a u samo tri katastarske općine je uspostavljen katastar nekretnina. Popisni katastar je na snazi u ostatku općine, a u gradu (KO Prozor) je urađen katastar zemljišta uspostavljen na novom premjeru. U općini Prozor-Rama već se krenulo sa aktivnostima izlaganja podataka premjera i katastarskog klasiranja i nastavak ovih aktivnosti je jedan od prioriteta. Izvršavanje unosa podataka popisnog katastra u bazu podatka i omogućavanje održavanja popisnog katastra u sistemu katastra.ba također je jedan od prioriteta u radu općinskog katastra, čime bi se poboljšala razina usluge prema građanima i drugim korisnicima. Na sastanku se razgovaralo i o drugim aktivnostima ali vrijedi istaknuti visoki stepen saglasnosti oko prioritetnih aktivnosti i rješavanja aktualnih poteškoća u radu općinske katastarske službe.

Sastanku su ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prisustvovali gosp. Željko Obradović, direktor, gosp. Nedžad Pašalić pomoćnik direktora i gosp. Muris Ajanović, inspektor. Kantonalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove predstavljao je gosp. Ivan Lesko, direktor, a u ime općine izaslanstvo je predvodio načelnik općine, dr. Jozo Ivančević.

Natrag