SASTANAK U OPĆINI KLADANJ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI KLADANJ

12.07.2023 12:51

Direktor uprave gosp. Željko Obradović i pomoćnik direktora gosp. Sead Hadžić su posjetili općinu Kladanj 12.7.2023. godine i održali sastanak sa načelnikom općine gosp. Jusufom Čavkunovićem i uposlenicima službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Na sastanku je potpisan Ugovor o izlaganju podataka premjera i katastarskog klasiranja zemljišta na javni uvid za katastarsku općinu Kladanj te Ugovor o uspostavi adresnog registra za područje općine Kladanj.

Općina Kladanj je započela proces izlaganja podataka premjera još prije rata, a imajući u vidu da su se stvorili i pravni i tehnički uslovi za nastavak započetih ali i novih izlaganja podataka premjera, započete su aktivnosti izlaganja u mnogim općinama u Federaciji BiH. Najveću korist od ovoga projekta imati će stanovnici općine Kladanj ali i ukupna društvena zajednica i sektor privrede. Izlaganje bi trebalo završiti do kraja 2025. godine a nakon toga bi se krenulo i sa uspostavom nove zemljišne knjige za grad Kladanj.

Projekat uspostave adresnog registra je također od velike važnosti za teritorij općine Kladanj a podrazumijeva nabavku i postavljanje tabli sa kućnim brojevima i nazivima ulica, naselja i naseljenih mjesta a trebao bi biti završen do kraja 2024. godine.

Oba projekta biti će sufinansirana od strane Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općine Kladanj.

Natrag