SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA ZAVODA ZA IZGRADNJU KANTONA SARAJEVO - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA ZAVODA ZA IZGRADNJU KANTONA SARAJEVO

06.02.2024 13:31

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i predstavnika Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo je održan 06.02.2024. godine u prostorijama Federalne uprave.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, gospodin Željko Obradović, i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gospođa Belma Barlov, su izrazili međusobno zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom prvenstveno na zajedničkom finansiranju razvoja informacionog sistema katastra komunalnih uređaja Federacije BiH te drugom stručnom i tehničkom saradnjom na unapređenju evidencije katastra komunalnih uređaja.

Sastanak je održan povodom unapređenja evidencije katastra komunalnih uređaja Kantona Sarajevo tj. konverzije podataka u model podataka katastra komunalnih uređaja sukladno odredbama Pravilnika o izradi i održavanju katastra komunalnih uređaja („Službene novine Federacije BiH“, broj 50/21) i integracije podataka u softver za katastar komunalnih uređaja.

Nadalje, usaglašena je i buduća saradnja te stručna, tehnička i finansijska podrška Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo na konverziji podataka i implementaciju istih u softver za katastar komunalnih uređaja Federacije BiH.

Natrag