Održana regionalna konferencija - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Održana regionalna konferencija

04.06.2014 20:52

U organizaciji Uprave za nekretnine Republike Albanije u Tirani je 2. i 3. lipnja 2014. godine održana sedma Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka.

Tema ovogodišnje konferencije je bila „Interoperability of Real Estate Registers and Cadasters“. Konferenciji su prisustvovali svi predstavnici katastarskih agencija iz regije, a konferenciji su kao gosti prisustvovali i predstavnici Eurogeographicsa, geodetske uprave Švedske (Lantmäteriet) i organizacije vlade Kraljevine Švedske (SIDA). U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove konferenciji su prisustvovali ravnatelj Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja Nedžad Pašalić. Ravnatelj Željko Obradović je održao prezentaciju „Interopreability of Real Estate Register and Cadastre in Federation of BiH“.

U okviru konferencije predstavnici regionalnih katastarskih agencija, Lantmäterieta i SIDA-e su potpisali sporazum o novom projektu „IMPULS“. Projektom je predviđena financijska pomoć katastarskim agencijama u regiji u vidu edukacija, treninga i jačanja kapaciteta u sektoru zemljišne administracije, posebno u dijelu infrastrukture prostornih podataka.

Natrag