REDOVNI GODIŠNJI SASTANAK RUKOVODSTVA I VOĐA KOMPONENTI CILAP PROJEKTA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

REDOVNI GODIŠNJI SASTANAK RUKOVODSTVA I VOĐA KOMPONENTI CILAP PROJEKTA

16.11.2017 14:31

U Mostaru je 15. i 16. 11. 2017. godine održan redovni godišnji sastanak rukovodstva CILAP projekta i vođa komponenti – Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a.

U uvodnom obraćanju direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove g. Željko Obradović je pozdravio prisutne i istakao važnost CILAP projekta. Koordinator projekta g. Denis Tabučić se također obratio prisutnima i izrazio zadovoljstvo do sada urađenim te ostvarenim rezultatima.

Sastanak je vodila gđa Anđa Zimić, direktorica CILAP projekta. Prvi dan sastanka vođe prvih triju komponenti CILAP projekta su predstavile dosadašnje rezultate i indikatore za 2017. godinu te planove i indikatore za sljedeću 2018. godinu. Tokom drugog dana sastanka predstavljene su sljedeće tri komponente CILAP projekta, nakon čega je ostavljeno dodatno vrijeme za konsultacije i dogovore vođa komponenti obiju uprava u vezi s usaglašavanjem budućih planova. U svrhu toga održana je i prezentacija stručnjakinje iz Lantmäterieta gđe Karin Sågström na temu Planiranje i praćenje poslovnih planova (dugoročnih i kratkoročnih) uz IT podršku obiju entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima i, prije svega, zajedničkim radom te očekuju slične i još bolje rezultate u nastavku implementacije CILAP projekta.

Natrag