RADIONICA ZA RUKOVODITELJE ZK UREDA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

RADIONICA ZA RUKOVODITELJE ZK UREDA

20.02.2017 08:42

U Sarajevu, u hotelu Holiday, je 16. i 17. 2. 2017. godine održana dvodnevna radionica za rukovoditelje zemljišnoknjižnih ureda u Federaciji BiH, koji rade na implementaciji Projekta registracije nekretnina.

Na početku radionice prisutne je pozdravila gđica Slađana Katić, konsultantica za zemljišnoknjižnu administraciju, koja je nakon uvodne riječi i predstavljanja dnevnog reda nastavila voditi radionicu, a učesnicima radionice se također obratio i gosp. Nedžad Pašalić, rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina.

Cilj radionice je razmjena međusobnih iskustava u implementaciji Projekta registracije nekretnina, te usaglašavanje prakse zemljišnoknjižnih ureda pri postupanju u predmetima uspostavljanja zemljišne knjige.

Tokom radionice razgovaralo se o mnogim značajnim temama, a posebice o istraživanju činjenica u postupku uspostavljanja zemljišnoknjižnog uloška, načinima rješavanja predmeta uspostavljanja zemljišne knjige za nekretnine koje su u zemljišnoj knjizi upisane kao neki oblik državnog vlasništva, analizi do sada izjavljivanih žalbi na rješenja o uspostavljanju zemljišnoknjižnih uložaka, kao i o drugim temama.

Radionica je organizirana za 24 zemljišnoknjižna ureda općinskih sudova u kojima se provodi usklađivanje podataka katastra i zemljišnih knjiga.

Natrag