RADIONICA ZA RUKOVODIOCE ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH UREDA U FBiH - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

RADIONICA ZA RUKOVODIOCE ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH UREDA U FBiH

11.12.2017 14:43

U hotelu Mostar u Mostaru je 7. i 8. 12. 2017. godine održana radionica za rukovodioce zemljišnoknjižnih ureda u Federaciji BiH koji učestvuju u aktivnostima koje se provode kroz Projekt registracije nekretnina.

Prisutne na radionici su posjetili i uputili nekoliko pozdravnih riječi g. Željko Obradović, direktor FGU, i g. Nedžad Pašalić, rukovodilac Jedinice za implementaciju Projekta, a radionicu je nastavila voditi gđa Slađana Lozančić, konsultant za zemljišnoknjižnu administraciju u Jedinici. Na radionici su učestvovali rukovodioci zemljišnoknjižnih ureda i zemljišnoknjižni referenti iz općinskih sudova u Tešnju, Gračanici, Širokom Brijegu, Goraždu, Bugojnu, Mostaru, Livnu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Tuzli, Lukavcu, Čapljini, Zenici, Orašju, Zavidovićima, Sarajevu i Ljubuškom.

Tema radionice je razmjena iskustava u rješavanju predmeta zamjene/uspostave zemljišne knjige, koji se provode u sklopu aktivnosti Projekta registracije nekretnina. Tokom radionice razgovarano je o načinima rješavanja pojedinih specifičnih predmeta uspostave zemljišne knjige, predmetima u kojima je nekretnina po staroj izmjeri upisana kao neki od oblika državne svojine, zatim o do sada izjavljenim žalbama na rješenja o uspostavi zemljišnoknjižnih uložaka, kao i o mnogim drugim pitanjima.

Natrag