RADIONICA ZA RUKOVODIOCE ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH UREDA I ZEMLJIŠNOKNJIŽNE REFERENTE ODRŽANA U NEUMU - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

RADIONICA ZA RUKOVODIOCE ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH UREDA I ZEMLJIŠNOKNJIŽNE REFERENTE ODRŽANA U NEUMU

10.09.2019 16:40

Radionica/radno druženje za rukovodioce zemljišnoknjižnih ureda i zemljišnoknjižne referente je održana u Neumu 5. i 6.9.2019. u sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina

Na radionici su učestvovali predstavnici zemljišnoknjižnih ureda iz Općinskih sudova u Tešnju, Gračanici, Goraždu, Mostaru, Livnu, Tuzli, Živinicama, Čapljini, Zavidovićima, Zenici, Sarajevu, Visokom, Travniku, Čitluku i Ljubuškom.

Na početku je sve pozdravio gdin. Nedžad Pašalić, rukovodilac Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina i prezentirao trenutne i buduće aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove kada je u pitanju zemljišnoknjižna administracija, nakon čega je radionicu nastavila voditi gđa. Slađana Lozančić, konsultantica za zemljišnoknjižnu administraciju u Jedinici.

Tema radionice je bila razmjena iskustava u postupanjima u predmetima novog uspostavljanja zemljišne knjige, s posebnim naglaskom na rješavanje različitih kategorija predmeta za nekretnine za koje je upis u zemljišnoj knjizi starog premjera Državna svojina i slično, a za koje je provjerom utvrđeno da se radi o građevinskom, poljoprivrednom ili šumskom zemljištu. Nakon razgovora na radionici na navedene teme je dogovoren zajednički način postupanja za različite kategorije predmeta.

Natrag