RADIONICA U VEZI S REGISTROM CIJENA: “PRAĆENJE IMPLEMENTACIJE I PODRŠKA ZA DALJNJI RAZVOJ” - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

RADIONICA U VEZI S REGISTROM CIJENA: “PRAĆENJE IMPLEMENTACIJE I PODRŠKA ZA DALJNJI RAZVOJ”

12.05.2017 10:30

U Sarajevu je u periodu od 8. do 11. maja 2017. godine održana radionica u okviru komponente 3 CILAP projekta: Podrška uspostavljanju registra cijena, koju su vodili stručnjaci za tu oblast gđa Marija Rašković iz Srbije i gosp. Hans Söderblom iz Švedske.

Radne grupe su na radionici predstavile izvršene aktivnosti poduzete u svrhu implementacije registra cijena. Glavni cilj radionice je bio da se kroz predstavljanje primjera iz Srbije u vezi s implementacijom registra cijena, primjera saradnje Švedske geodetske uprave s Poreznom upravom Švedske, te internetskom prezentacijom modela masovne procjene u Švedskoj učesnicima pokažu smjernice u vezi s planiranjem daljnjeg rada u 2017. godini, uzimajući u obzir trajanje projekta.

Radne grupe su tokom radionice radile na rješavanju prepreka/specifičnosti za punu implementaciju, postavljanju rizika i planova za njihovo rješavanje, nakon čega su zajedno sa stručnjacima određene aktivnosti koje bi pratile implementaciju u ovoj godini.

Natrag