RADIONICA U OKVIRU SPATIAL REGION PROJEKTA U PRIŠTINI - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

RADIONICA U OKVIRU SPATIAL REGION PROJEKTA U PRIŠTINI

14.09.2018 09:39

U razdoblju od 10. – 12. septembra 2018. godine djelatnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gospodin Nikola Cvjetković i gospodin Tomislav Tomić, te gospodin Dino Dragun kao konsultant Općine Žepče za poslove izrade Adresnog registra, su sudjelovali na radionici regionalnog SPATIAL region projekta u Prištini, Kosovo. Radionica je održana na temu „Adresni registar“, s ciljem jačanja institucionalnog i organizacijskog kapaciteta geodetskih uprava i ostalih tijela javne uprave nadležnih za izradu i održavanje registra adresa.

Kroz održane prezentacije, interaktivne vježbe i  obostranu razmjenu informacija i iskustva delegacije su se upoznale sa aktivnostima koje se trenutno provode u zemljama regiona u svrhu izrade i održavanja Adresnog registra. Predstavnici Kadastera prezentirali su ulogu i obaveze vlastite organizacije kao koordinirajućeg tijela za Adresni registar u Kraljevini Nizozemskoj, sa posebnim naglaskom na dijeljenje podataka javnom i privatnom sektoru. Sudionici radionice također su imali priliku upoznati se sa iskustvima grada Den Haaga kroz aktivnosti prikupljanja podataka Adresnog Registra na terenu kao i razvijanja procedura za kontrolu kvalitete istih. Zaključak radionice je da se u zemljama regiona provode aktivnosti izrade i održavanja Adresnog registra kroz saradnju geodetskih uprava i jedinica lokalne samouprave i ovaj vid razmjene znanja i iskustva u svakom slučaju može doprinijeti pronalasku adekvatnih tehničkih rješenja.

Projekat ima za cilj jačanje institucionalnog i organizacijskog kapaciteta geodetskih uprava zemalja u regionu u kontekstu pružanja usluga i proizvoda ciljanim korisnicima, uspostave i razvoja Infrastrukture prostornih podataka, uspostave i razvoja Adresnog registra i u kontekstu provođenja open data politike.

Natrag