RADIONICA NA TEMU „ULOGA I NADLEŽNOSTI INSTITUCIJA KOJE KOORDINIRAJU USPOSTAVU INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA“ - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

RADIONICA NA TEMU „ULOGA I NADLEŽNOSTI INSTITUCIJA KOJE KOORDINIRAJU USPOSTAVU INFRASTRUKTURE PROSTORNIH PODATAKA“

29.03.2018 16:03

Radionica na temu „Uloga i nadležnosti institucija koje koordiniraju uspostavu infrastrukture prostornih podataka“ je održana u Gӓvleu, Švedska od 27. do 29. marta 2018. godine. Radionica je organizirana u sklopu implementacije IMPULS projekta koji se implementira kao regionalni projekat za izgradnju kapaciteta za uspostavu efikasne infrastrukture prostornih podataka u zemljama Zapadnog balkana.

Osnovni cilj je stjecanje novih znanja i razmjena iskustava između predstavnika institucija koji su učestvovali na radionici, o ulozi i nadležnostima koje koordiniraju proces uspostave infrastrukture prostornih podataka.

S obzirom na to da je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove koordinator uspostave infrastrukture prostornih podataka FBiH rezultati radionice će biti od velike koristi za koordinaciju aktivnosti iz ove oblasti u FBiH. Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove su predstavljali pomoćnik direktora za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić i koordinatorica IMPULS projekta FBiH gđa. Slobodanka Ključanin.

Natrag