Radionica na temu "Dizajniranje procesa" - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Radionica na temu "Dizajniranje procesa"

23.06.2014 21:53

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u Trebinju je u razdoblju od 17. do 19. 6. 2014. godine održana treća radionica na temu „Dizajniranje procesa“:
• analiza i redefinicija procesa transakcija
• analiza i definicija procesa evidentiranja transakcija
• definicija procesa obrade podataka
• plan rada za sljedeću radionicu.

Radionicu su vodila dva regionalna eksperta Dušan Mitrović iz Republike Slovenije i Marija Rašković iz Republike Srbije.

Održana radionica je jedanaesta aktivnost u okviru potkomponente „Izučavanje procjene vrijednosti nekretnina“, komponente 5 CILAP projekta.

Radionica je otvorena predstavljanjem rada radnih skupina entitetskih geodetskih uprava (Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske) u okviru aktivnosti na započetim pilot-projektima.

Radne skupine su već preuzele sve transakcije na pilot-području, isto tako već su počele obrađivati transakcije. Osnovni cilj radionice je bio da se sagledaju rezultati dosadašnjeg rada radnih skupina na prikupljanju podataka s tržišta, analizi nekretnina prema postojećim klasifikacijama, te prikupljanju i analizi alternativnih podataka s tržišta.

Nakon prezentacije radova radnih skupina dogovoreno je da radna skupina iz Federacije BiH preuzme i kupoprodajne ugovore i općinske zapisnike iz 2012. godine, te općinske zapisnike iz 2013. godine. Pregledom preuzetih podataka iz 2013. godine utvrđeno je da postoji velik broj transakcija neupotrebljivih za realizaciju pilot-projekta te je stoga odlučeno kao što je navedeno.

Također je zaključeno kako se očekuje da se ovi poslovi završe do rujna tekuće godine, a kako bi predstavnici Federalne uprave dali svoj doprinos ovom dijelu projekta, nužno je da se izvrši rasterećenje tekućim poslovima.

Natrag