PREZENTACIJA PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA U DOBOJU - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

PREZENTACIJA PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA U DOBOJU

04.06.2018 09:47

Članovi tima Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Nedžad Pašalić, rukovodioc Jedinice za implementaciju projekta, gosp. Muris Ajanović, konsultant za katastar i gđa. Slađana Lozančić, konsultant za zemljišnoknjižnu administraciju su prisustvovali na sastanku na temu: „Projekat registracije nekretnina na području Federacije BiH“ u Doboju 31. maja 2018. godine.

Sastanak je bio organiziran od strane Saveza udruženja izbjeglih, raseljenih i povratnika Republike Srpske u suradnji sa Misijom OSCE-a ( Ured Banja Luka) i Regionalnim udruženjem izbjeglih i raseljenih osoba Doboj.

Tokom održanog sastanka članovi Jedinice za implementaciju Projekta registracije nekretnina su prisutnim predstavnicima raznih udruženja raseljenih osoba u Republici Srpskoj prezentovali aktivnosti Projekta registracije nekretnina, te procedure sistematskog usaglašavanja podataka o nekretninama između katastra i zemljišne knjige. Predstavnici udruženja će informacije prenijeti i drugim članovima, a istovremeno im ukazati na potrebu uključenja i sudjelovanja u postupku sistematskog usaglašavanja ukoliko je njihova nekretnina obuhvaćena ovim postupkom.

Natrag