Prezentacija Plana implementacije Registra cijena - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Prezentacija Plana implementacije Registra cijena

16.03.2015 08:20

U sklopu komponente 5, odnosno potkomponente koja se odnosi na procjenu vrijednosti nekretnina, 11. marta 2015. godine u Mostaru je održana prezentacija u vezi s Planom implementacije Registra cijena.

Direktorima, kao i rukovodstvu obje geodetske uprave je od strane radnih grupa komponente 5 iz Republike Srpske i Federacije BiH predstavljeno trenutno stanje i prednosti Registra cijena, kao i stečena iskustva iz pilot-projekta na osnovu kojih je i izrađen Plan implementacije. Također je naglašen značaj postojanja Registra cijena za društvo, kao i ekonomsku situaciju u državi, te njegova poveznica s katastrom, odnosno evidencijom o nekretninama.

Po završetku prezentacija od strane obje radne grupe, direktorica CILAP projekta gđa Anđa Zimić je naglasila da će projekat dalje pružati svoju podršku u provođenju aktivnosti vezanih za implementaciju Registra cijena. Od rukovodstva uprava zatražena je, također, podrška za nastavak istih, te aktivnosti vezanih za cijeli CILAP projekat, na što su direktori obje geodetske uprave odgovorili pozitivno.

Natrag