PREUZIMANJE GEODETSKE OPREME U PROSTORIJAMA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

PREUZIMANJE GEODETSKE OPREME U PROSTORIJAMA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

20.05.2022 11:15

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 19. maja 2022. godine organizovano preuzimanje geodetske opreme. Predmetna oprema je osigurana iz sredstava Projekta registracije nekretnina- Dodatno finansiranje (RERP AF), koji se finansira kreditnim sredstvima Međunarodne Banke za obnovu i razvoj - IBRD. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i navedene općine su učestvovale u sufinansiranju nabavke geodetske opreme (GNSS i totalne stanice).

Uspješno je okončana procedura javne nabavke geodetske opreme koja se putem zajedničkog finansiranja nabavljena za potrebe devet općinskih/gradskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina, te su ovlašteni predstavnici jedinica lokalne samouprave (Općina Čitluk, Grad Goražde, Općina Neum, Grad Zenica, Grad Živinice, Općina Vogošća, Grad Mostar, Grad Čapljina i Općina Kupres) potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli totalne stanice.

Podsjećamo da je osim totalnih stanica početkom godine izvršena isporuka 12 GNSS uređaja za 11 jedinica lokalne samouprave (Grad Zenica, Općina Breza, Općina Ilidža, Općina Ključ, Općina Novi Travnik, Općina Pale u Federaciji BiH, Grad Srebrenik, Općina Vitez, Grad Mostar, Grad Lukavac i Grad Gradačac).

Oprema je nabavljena u cilju efikasnijeg i boljeg funkcionisanja službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina.

Natrag