PREUZIMANJE GEODETSKE OPREME U PROSTORIJAMA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

PREUZIMANJE GEODETSKE OPREME U PROSTORIJAMA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

12.01.2022 17:51

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 12. januara 2022. godine organizovano preuzimanje geodetske opreme. Predmetna oprema je osigurana iz sredstava Projekta registracije nekretnina-dodatno finansiranje (RERP AF) koji je finansiran kreditnim sredstvima Međunarodne Banke za obnovu i razvoj - IBRD. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i navedene općine su učestvovale u sufinansiranju nabavke geodetske opreme (GNSS i totalne stanice).

Oprema je putem zajedničkog finansiranja nabavljena za potrebe jedanaest općinskih/gradskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina, te su ovlašteni predstavnici jedinica lokalne samouprave ( Grad Zenica, Općina Breza, Općina Ilidža, Općina Ključ, Općina Novi Travnik, Općina Pale u Federaciji BiH, Grad Srebrenik, Općina Vitez i Grad Mostar) potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli GNSS opremu. Za Općinu Lukavac i Grad Gradačac su rezervisani GNSS uređaji.

Osim GNSS opreme u narednom periodu se očekuje isporuka totalnih stanica za devet jedinica lokalne samouprave ( Općina Čitluk, Grad Goražde, Općina Neum, Grad Zenica, Grad Živinice, Općina Vogošća, Grad Mostar i Grad Čapljina).

Natrag