PREUZIMANJE GEODETSKE OPREME U PROSTORIJAMA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

PREUZIMANJE GEODETSKE OPREME U PROSTORIJAMA FEDERALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

10.12.2019 08:20

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 9. decembra 2019. godine organizovano preuzimanje geodetske opreme.

Uspješno je završena procedura javne nabavke geodetske opreme koja je putem zajedničkog finansiranja nabavljena za potrebe šest općinskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina, te su ovlašteni predstavnici općina i gradova (Grad Zenica, Grad Goražde, Općine Grude, Bosanska Krupa, Maglaj i Vogošća) potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli GNSS i TS opremu. Za tri grada/općine su rezervisani GNSS uređaji, a za tri grada/općine totalne stanice.

Predmetna oprema je osigurana iz sredstava Projekta registracije nekretnina (RERP), koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke (SB). Oprema je nabavljena u cilju efikasnijeg i boljeg funkcionisanja službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina.

Natrag