Preuzimanje geodetske opreme u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Preuzimanje geodetske opreme u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

29.03.2018 10:41

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 28. marta 2018. godine organizirano preuzimanje geodetske opreme.

Uspješno je okončana procedura javne nabavke geodetske opreme koja se putem zajedničkog finansiranja nabavila za potrebe pet općinskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina, te su ovlašteni predstavnici općina (Općina Ilijaš, Općina Travnik, Općina Hadžići, Grad Goražde i Grad Tuzla) potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli GNSS i TS opremu. Za četiri općine su rezervirani GNSS uređaji, a za jednu općinu TS (totalne stanice).

Predmetna oprema je osigurana iz sredstava Projekta registracije nekretnina (RERP), koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke (SB). Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i navedene općine sudjelovale su u sufinansiranju nabavke geodetske opreme (GNSS i totalne stanice).

Oprema je nabavljena u cilju efikasnijeg i boljeg funkcioniranja službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina.

Natrag