Predstavnici Federalne geodetske uprave na prijemu povodom obilježavanja Nacionalnog dana Kraljevine Švedske - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Predstavnici Federalne geodetske uprave na prijemu povodom obilježavanja Nacionalnog dana Kraljevine Švedske

07.06.2019 11:32

Nacionalni dan Kraljevine Švedske, najveći državni praznik i dan velikog ponosa građana Švedske je obilježen 6. juna 2019. u Sarajevu. Tim povodom je u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine organiziran koktel prijem čiji je domaćin bio ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini gosp. Anders Hagelberg.

Ambasador Hagelberg je u svojem obraćanju prisutnim zvanicama naglasio izvrsne dugogodišnje diplomatske odnose između Kraljevine Švedske i Bosne i Hercegovine i predstavio neke od tekućih ciljeva i aktivnosti djelovanja Švedske Vlade u Bosni i Hercegovini.

Na prijemu su ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove sudjelovali direktor, gosp. Željko Obradović, direktorica Švedskog donatorskog projekta- CILAP, gđa Andja Zimić, koordinator Švedskog donatorskog projekta u Federaciji BiH, gosp. Denis Tabučić, te uposlenice uprave angažovane putem sredstava CILAP projekta, gđa Jelena Zelić i gđa Edina Behić Bolić.

Natrag