Potpora razvoju poslovnih planova - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Potpora razvoju poslovnih planova

11.07.2014 19:09

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u periodu od 8. do 10.7.2014. godine na Vlašiću je održana radionica s ciljem podrške geodetskim upravama u razvoju poslovnih planova. Radionici su prisustvovali najviši predstavnici uprava na čelu s direktorom FGU FBiH Željkom Obradovićem i vršiteljem dužnosti direktora RGU RS Milošem Komljenovićem.
Radionicu je vodio stručnjak iz LantmäterietaGunnarLysell, koji je predstavio stanje u švedskoj geodetskoj upravi u vezi s razvojem poslovnih planova i poslovnih modela. Također je govorio o modelima saradnje s drugim državnim institucijama i privatnim kompanijama, načinima distribucije podataka i finansiranju poslovnih aktivnosti.
Tokom misije geodetske uprave su predstavile trenutnu organizaciju i postojeće poslovne planove. Vođena je zajednička diskusija i izvršena je analiza sadašnje situacije i poslovnih planova, kao isagledavanjebudućih potreba geodetskih uprava u ovoj oblasti.
U okviru radionice organizirana je zajednička večera sa savjetnikom za razvojnu saradnju Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini PelleomPerssonompovodom njegovaodlaska s te funkcije. Direktori uprava su gosp. Perssonu zahvalili na podršci u razvoju zemljišne administracije u BiH i poželjeli mu puno uspjeha na novom radnom mjestu. On je izrazio svoje veliko zadovoljstvo saradnjom s geodetskim upravama, kao i rezultatima postignutim u okviru CILAP projekta i obećao daljnju podršku projektima u oblasti zemljišne administracije.

Natrag