Potpisan Memorandum o razumijevanju - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Potpisan Memorandum o razumijevanju

24.02.2016 20:09

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave  za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a i UNDP-a danas su potpisali Memorandum o razumijevanju u sklopu projekta Razvojnog programa Ujedinjenih nacija Integriranje klimatskih promjena u smanjenje rizika od poplava u slivu rijeke Vrbas.

Ovom prilikom medijima su se obratili gđa Zahira Virani, zamjenica rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH, gosp. Željko Obradović, direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, i gosp. Miloš Komljenović, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a, koji su iskazali zadovoljstvo budućom saradnjom.

Sporazum o saradnji između UNDP-a i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove te Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a podrazumijeva:

  • uspostavljanje sistema za prikupljanje i analizu podataka neophodnih za upravljanje poplavnim rizikom u slivu rijeke Vrbas;
  • kontinuirano prikupljanje podataka u vezi s razvojem mapa opasnosti i mapa poplavnog rizika i uspostavljanje infrastrukture geoprostornih podataka;
  • uspostavljanje efektivnog sistema za razmjenu podataka;
  • podršku i razvoj upravljanja podacima, te obuku osoblja.

Natrag