POSJETA UČENIKA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE BRČKO - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETA UČENIKA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE BRČKO

09.05.2017 12:19

Učenici trećeg i četvrtog razreda srednje Tehničke škole Brčko (geodetski tehničari) su 8. maja 2017. godine posjetili Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Posjeta je planirana godišnjim programom rada škole, kao jednodnevna stručna ekskurzija.

Kroz prezentaciju gosp. Denisa Tabučića, zaposlenika Sektora za geoinformatiku, pobliže su se upoznali s ustrojem i radom Uprave, nadležnostima i trenutnim projektima. S obzirom na to da većina učenika planira nastaviti obrazovanje na Građevinskom fakultetu – Odsjeku za geodeziju, korisno je bilo i kratko predavanje pomoćnika direktora za izmjeru, komasaciju i kartografiju gosp. Eldina Đonlagića, koji je dodatno ohrabrio i upoznao učenike s budućim obavezama i prioritetnim predmetima koji će im biti od koristi u daljnjem obrazovanju.

Zajedno s nastavnicima, učenici su postavljali pitanja predavačima, s akcentom na funkcioniranje Sektora za katastar, a posebno Sektora za geoinformatiku, s obzirom na to da im navedeno nije poznato iz razloga što predmete u vezi s geoinformatikom ne slušaju u redovnoj nastavi.

Posjeta je bila korisna za sve, a osobito za one učenike koji planiraju nastaviti obrazovanje na Građevinskom fakultetu – Odsjeku za geodeziju.

Natrag