POSJETA UČENIKA IZ SREDNJE GRAĐEVINSKO- GEODETSKE ŠKOLE TUZLA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETA UČENIKA IZ SREDNJE GRAĐEVINSKO- GEODETSKE ŠKOLE TUZLA

25.03.2022 18:55

Učenici Srednje građevinsko - geodetske škole u Tuzli su 25.03.2022. godine zajedno sa svojim nastavnicima posjetili Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Posjeta je planirana godišnjim programom rada škole, kao jednodnevna stručna ekskurzija.

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove su poželjeli dobrodošlicu učenicima i nastavnicima, a kroz prezentacije gosp. Jasmina Ćatića, gosp. Ervina Redžepagića i gosp. Denisa Tabučića su se pobliže upoznali sa ustrojem i radom Uprave, nadležnostima i trenutačnim projektima. Obzirom da veći broj učenika planira nastaviti obrazovanje na Građevinskom fakultetu – Odsjeku za geodeziju, navedena prezentacija im je koristila za daljnje obrazovanje.

Federalna uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove će i u budućnosti nastaviti sa podrškom svih akademskih i obrazovnih institucija koje imaju interes za sektor zemljišne administracije u Federaciji BiH.

Natrag