Posjeta Službi za imovinsko pravne poslove i katastar nekretnina Općine Neum - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Posjeta Službi za imovinsko pravne poslove i katastar nekretnina Općine Neum

26.10.2018 17:39

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gosp. Željko Obradović i stručni savjetnik za geoinformatiku gosp. Denis Tabučić posjetili su Službu za imovinsko pravne poslove i katastar nekretnina Općine Neum 25. oktobra 2018. godine. Kroz razgovor sa voditeljicom općinske službe, gđom Smiljom Konjevod i njenim saradnicima analizirali su trenutne aktivnosti koje se provode u Općini Neum.

Istaknuto je zadovoljstvo sa realizacijom projekta „Registracija nekretnina“ i glavne komponente usaglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u gradu Neumu (k.o. Neum 1) te završetkom projekta uspostave adresnog registra Općine Neum.

Trenutno se vrše pripreme za nastavak izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta što će biti zajednički projekat općinske službe te kantonalne i Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove. Prostorije u kojima je smještena općinska služba su prilično neuslovne za rad te bi bilo neophodno pronaći rješenje za poboljšanje uslova rada općinske službe u Neumu.

Natrag