POSJETA PREDSTAVNIKA HOLANDSKE GEODETSKE UPRAVE FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETA PREDSTAVNIKA HOLANDSKE GEODETSKE UPRAVE FEDERALNOJ UPRAVI ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

07.04.2018 09:36

Predstavnici holandske geodetske uprave posjetili su Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove 6. aprila 2018. godine. S obzirom da je ovo bila prva posjeta holandske delegacije Federalnoj geodetskoj upravi, posebno je organizovano razgledavanje arhiva i ostalih prostorija uprave. Posjeta je planirana u okviru programa kao nastavak „NSDI i INSPIRE“ radionice održane u Mostaru od 3. do 5. aprila 2018. godine.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je pozdravio prisutne te održao prezentaciju glede nadležnosti i ustroja uprave. Predstavljene su trenutne aktuelnosti sa posebnim osvrtom na infrastrukturu prostornih podataka. Gosp. Nikola Cvjetković, koordinator „SPATIAL REGION“ projekta i član Vijeća IPP FBiH je predstavio dosadašnje i planirane aktivnosti glede infrastrukture prostornih podataka, te zahvalio holandskim kolegama na posjetu. Također je razmatrana posjeta zaposlenika Federalne geodetske uprave holandskom katastru s ciljem učenja i razmjene iskustava na tom polju.

Natrag