POSJETA PREDSTAVNIKA AGENCIJE ZA POLJOPRIVREDU I ZEMLJIŠTE (AFA) IZ TUNISA - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETA PREDSTAVNIKA AGENCIJE ZA POLJOPRIVREDU I ZEMLJIŠTE (AFA) IZ TUNISA

06.12.2018 22:10

Predstavnici Agencije za poljoprivredu i zemljište iz Tunisa; gosp. Wissal Gharbi, gosp. Monder Bauraoui, gosp. Adel Mansouri i gđa Sofien Rabhi su u okviru posjete Bosni i Hercegovini, 6. decembra 2018. godine posjetili prostorije Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Direktor uprave, gospodin Željko Obradović je poželio dobrodošlicu predstavnicima Agencije, te ih upoznao sa aktivnostima i ustrojem uprave.

Gospodin Nedžad Pašalić, pomoćnik direktora za geoinformatiku je predstavio aktivnosti i rezultate Projekta registracije nekretnina Federacije BiH, a gospodin Eldin Đonlagić, pomoćnik ravnatelja za premjer, komasaciju i kartografiju je predstavio aktivnosti projekta komasacije na teritoriju Federacije BiH.

Predstavnici Agencije za poljoprivredu i zemljište su predstavili i organizaciju sektora zemljišne administracije Tunisa, te istakli veliki napredak i dobre rezultate sektora zemljišne administracije Federacije BiH i želju za razmjenom iskustava posebno u dijelu komasacije zemljišta.

Natrag