Posjeta općini Neum - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Posjeta općini Neum

02.02.2016 13:12

Delegacija Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, direktor Željko Obradović, pomoćnik direktora Nedžad Pašalić, pomoćnik direktora Goran Brkić, te direktor Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona Ivan Lesko, je 1. februara 2016. godine posjetila općinu Neum te razgovarala s načelnikom općine Živkom Matuškom, predsjednikom Općinskog vijeća Mirkom Pavlovićem i predstavnicima općinske Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Na sastanku se razgovaralo o funkcioniranju općinske Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove, realizaciji projekta usaglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka, adresnom registru te i drugim pitanjima aktuelnim za funkcioniranje općinske Službe.

Općinska Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove je opremljena kvalitetnom opremom i bit će tehnički i kadrovski spremna za realizaciju projekta Registracija nekretnina, koji se finansira sredstvima Svjetske banke.

Nastojat će se postići bolji prostorni uslovi za rad općinske Službe te će se u tom pravcu iznaći najbolje rješenje za smještaj, uz finansijsku podršku Svjetske banke.

Projekt za adresni registar je urađen i dogovorena je saradnja u realizaciji ovoga, za općinu bitnog projekta.

Natrag