Posjeta obnovljenom zemljišnoknjižnom uredu u Mostaru - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Posjeta obnovljenom zemljišnoknjižnom uredu u Mostaru

07.05.2022 18:44

Delegacije Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Grada Mostara i Kantonalnog ministarstva pravde su posjetila obnovljene prostorije zemljišnoknjižnog ureda Općinskog suda u Mostaru 6.5.2022. godine.

Prostorije su prethodno obnovljene i opremljene namještajem u okviru Projekta registracije nekretnina koji se na prostoru Federacije BiH sprovodi uz pomoć kreditnih sredstava Svjetske Banke. U okviru ukupnih aktivnosti Projekta registracije nekretnina je renovirano i opremljeno 29 zemljišnoknjižnih i katastarskih ureda u skladu sa najvišim standardima čime je značajno poboljšana kvaliteta usluga koje se pružaju korisnicima, unaprijeđeno radno okruženje i organizacija posla.

Predstavnici Općinskog suda u Mostaru su zajedno sa rukovodiocem zemljišnoknjižnog ureda izrazili zahvalnost i zadovoljstvo na potpori radu koju je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove osigurala iz projektnih sredstava. U izjavama su im se pridružili i predstavnici jedinice lokalne samouprave, gradonačelnik grada Mostara gosp. Mario Kordić, predsjedavajući Gradskog vijeća gosp. Salem Marić, Kantonalni ministar pravde gosp. Suad Balić, te sutkinja Elma Brčić Rožajac.

Delegaciju Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je ovom prilikom predvodio direktor gosp. Željko Obradović.

Natrag