Posjeta djelatnika Sektora za međunarodnu saradnju švedske geodetske uprave – Lantmäterieta - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Posjeta djelatnika Sektora za međunarodnu saradnju švedske geodetske uprave – Lantmäterieta

21.10.2015 10:39

Djelatnici Sektora za međunarodnu saradnje švedske geodetske uprave – Lantmäterieta su 20. 10. 2015. godine posjetili Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove kako bi se što bolje upoznali s aktivnostima i radom Uprave, ali i kako bi razgovarali o statusu implementacije tekućih projekata te o načinima unaprjeđenja saradnje u budućnosti.

U delegaciji Lantmäterieta su bili:

1. Peter Wasström – direktor Sektora

2. Stefan Svenson

3. Lena Höglund

4. Helena Björklund.

Tokom sastanka s članovima delegacije prisutnima se obratio direktor Uprave g. Željko Obradović, koji je gostima zaželio dobrodošlicu te održao prigodnu uvodnu prezentaciju. Zaposlenici Uprave g. Denis Tabučić i g. Muris Ćeman su ovom prilikom prisutne goste upoznali s radom Uprave na raznim poljima djelovanja te detaljno prezentirali Geoportal Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Sastanku su prisustvovali i svi članovi timova za implementaciju IMPULS i CILAP projekata, kao i zaposleni putem istih, a prisutne je također pozdravila i direktorica CILAP projekta gđa Anđa Zimić. Djelatnici Lantmäterieta su izrazili zadovoljstvo evidentnim napretkom koji Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove postiže na svim poljima svojega djelovanja.

U sljedećim danima djelatnici Sektora za međunarodnu saradnju švedske geodetske uprave nastavljaju svoj boravak u Bosni i Hercegovini, i to posjetom Republičkoj geodetskoj upravi za imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

Natrag