Posjeta članova Radne grupe zadužene za uspostavu Registra cijena nekretnina Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

Posjeta članova Radne grupe zadužene za uspostavu Registra cijena nekretnina Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

07.06.2018 22:14

Članovi Radne grupe zadužene za uspostavu Registra cijena nekretnina na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske su zajedno za konsultantima iz Kraljevine Švedske- gospodinom Hansom Soderblomom, Republike Slovenije- gospodinom Dušanom Mitrovićem, i Republike Srbije- gospođom Marijom Rašković, posjetili prostorije Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Direktor Uprave gospodin Željko Obradović je pozdravio prisutne i zaželio dobrodošlicu, te predstavio trenutne aktuelnosti i nadolazeće aktivnosti i projekte Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Predstavio je aktivnosti Projekta registracije nekrenina Federacije BiH, i najvažniju aktivnost harmonizaciju podataka između katastra i zemljišne knjige; aktivnosti CILAP, IMPULS, Norveškog te Spatial Region projekta.

S obzirom da je 5. juna 2018. godine svečano pušten u rad portal „Javna prezentacija podataka Registra cijena nekrenina Federacije Bosne i Hercegovine“ naglasio je važnost ove aktivnosti koja se provodi u okviru CILAP projekta.

Nakon sastanka su članovi Radne grupe zajedno sa konsultantima za Registar cijena nekretnina započeli sa dvodnevnom radionicom u okviru 3. komponente CILAP projekta: uspostava Registra cijena nekretnina.

Natrag