POSJETA CENTRALNOM UREDU UPRAVE ZA NEKRETNINE CRNE GORE - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Novosti pregled

POSJETA CENTRALNOM UREDU UPRAVE ZA NEKRETNINE CRNE GORE

19.09.2018 13:08

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gospodin Željko Obradović posjetio je Centralni ured Uprave za nekretnine Crne Gore 19. septembra 2018. godine.

Direktor Uprave za nekretnine Crne Gore, gospodin Dragan Kovačević je zajedno sa saradnicima predstavio trenutne aktivnosti Uprave za nekretnine Crne Gore. Naglašena je aktivnost uspostave katastra nekretnina kao prioritet, ali i aktivnosti osnovnih geodetskih radova.

Uprava za nekretnine Crne Gore i Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove imaju aktivnu saradnju, a u okviru regionalne saradnje korisnici su i zajedničkog projekta IMPULS koji služi za razmjenu iskustava i pruža podršku provedbi INSPIRE direktive i Infrastrukture prostornih podataka te norveškog projekta u okviru kojeg se provode aktivnosti gravimetrije i izračuna geoida.

Izraženo je zadovoljstvo aktivnim pristupom dvaju geodetskih uprava u kreiranju i realizaciji zajedničkih projekata ali i želja za još jačom saradnjom u interesu korisnika podataka sektora zemljišne administracije.

Natrag